29 Tem ESDOR OTOMATİK SEDYE AKTARMA KAPILARI
Hastanelerde ameliyahaneler birden fazla bölümden oluşmaktadır. Hastanenin kapasitesine ve özelliğine göre farklılık gösteren ameliyathane bölümlerinde ana girişlerde Otomatik Hastane Kapıları ve Hermetik Kapılar kullanılır. Tam sızdırmazlık gerektiren yerlerde Hermetik yani sızdırmaz kapılar kullanılırken, tam sızdırmazlık gerektirmeyen kısımlarda laminat veya çelik gibi toz, kir, mikrop ve benzeri antihijyen maddeleri tutmayan özel malzemelerden üretilen özel nitelikli kapılar tercih edilir. Hangi düzeyde olursa olsun hijyenin şart olduğu bu tür ortamlarda dokunmasız kapı sistemleri olmazsa olmaz malzemelerin başında gelmektedir.
Ameliyathanelerde hijyenik ortamın sağlanması korunması konusunda sedyeler ayrı bir önem taşır. Servisler arasında veya genel giriş, çıkış, bekleme alanları, asansör gibi hijyen kontrolü bulunmayan alanlarda kullanılan sedyelerin ameliyahanelere girmeleri son derece sakıncalıdır. Bu sebeple sedyelerin bölümlere özel tanımlanmaları ve kullanımının kontrolü yapılıyor olsa da ameliyathanelerin ana giriş kapılarından öteye geçirilmemesi gerekir. ESDOR Otomatik Sedye Aktarma Kapıları hijyen kontrolünün etkin bir düzeyde sağlanması bakımından çok önemli bir çözüm sağlar. Ameliyahane girişine kadar gelen sedyenin yalnızca üzerinde hastanın yattığı bölümün kapının diğer tarafındaki sedyeye aktarımına imkan veren özel nitelikli kapılardır. Hastane kapılarının aynı özelliklerini taşıyan ESDOR Otomatik Sedye Aktarma Kapıları ameliyahane girişinin gerektirdiği ölçülerde yapılır. Yana kayar kanatlar sedye yüksekliğinde olmak kaydıyla sağa sola açılır ve dışarıdaki sedye yanaştırılır. İç kısımda bulunan sedye de içerden yanaştırılır. Sedyenin üstünde bulunan hasta kaydırılabilir ped yatakla birlikte içerdeki sedyeye aktarılır. Böylece ameliyahanede oluşturulmuş olan hijyenik ortamın korunmasına önemli bir katkı sağlanır.
ESDOR Otomatik Sedye Aktarma Kapılarında genel olarak radar tercih edilmez. Daha çok şifre cihazı, kart okuyucu ve benzeri kontrol sağlayıcı açma sistemleri kullanılır. Buton, dirsek butonu, el yaklaşım cihazı gibi cihazlar da kullanılabilir.